[futurebasic] RE: [FB] Re: FB SOUND command Problem - Thanks

Message: < previous - next > : Reply : Subscribe : Cleanse
Home   : August 2006 : Group Archive : Group : All Groups

From: "Edwards, Waverly" <Waverly.Edwards@...>
Date: Thu, 17 Aug 2006 13:04:38 -0400
Any way to change the default to 44.1 as you enter your program so FB
works as it should then change it back upon program exit to be a good
neighbor or just inform the users the default has been changed to 44.1?


W.

-----Original Message-----
From: Walter Lenk [mailto:Walter_Lenk@...] 
Sent: Thursday, August 17, 2006 12:25 PM
To: futurebasic@...
Subject: [FB] Re: FB SOUND command Problem - Thanks

Greetings -

On Aug 14, 2006 I Wrote:
>  Recently I have started having problems with the SOUND Command on my
>  primary computer (machine #1 in the list below).

John McKernon wrote:
>  Alain Wrobel brilliantly came up with what the problem is, here's his
>  answer:
>  Check your audio setting in Applications / Utilities / Audio MIDI
Setup. In
>  the Audio Devices section, check that your Audio Output format is set
to
>  44100.0 Hz.
>  (some audio apps turn this format to 99000 Hz -audacity for example-)
>  The FB Sound command requires 44100, anything else causes an OS hang.

Brian Stevens wrote:
>  Alain may be brilliant, but this fix has been noted on the Apple
site:
>  http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=300832

This indeed fixed the problem - my thanks to Alain, John, and Brian. 
Audacity WAS responsible for setting the default sample rate to 96 
kHz. Seems like this is a tidbit that could well be added to the FB 
SOUND docs - any idea how?

Much Thanks,

Walter

-- 

===========================================
Walter Lenk    Cambridge Ma    617-547-7781
===========================================

--
To unsubscribe, send ANY message to:
futurebasic-unsubscribe@...